Toon resultaten

Hoofdbescherming

In risicovolle omgevingen is bij het werken ene kans op een hoofdblessure groot. Daarom is het van belang om geschikte hoofdbescherming te dragen. Vaak is het dragen van hoofdbedekkingsmiddelen ook verplicht. Hoofdletsel kan ontstaan door vallende, omvallende of wegschietende voorwerpen. Je kunt je hoofd stoten, maar ook (vloei)stoffen kunnen hoofdletsel veroorzaken. Het dragen van hoofdbescherming voorkomt in veel gevallen ernstig hoofd- en of hersenletsel. Het is niet afhankelijk van het beroep om hoofdbedekkingsmiddelen te dragen, maar van de risico’s op de arbeidsplaats.

Het dragen van een veiligheidshelm is verplicht:

 • Op plaatsen waar dit met een bord staat aangegeven;
 • Plaatsen met een verhoogde kans op stoten of bekneld raken van het hoofd;
 • Waar de kans bestaat getroffen te worden door vallende en/of wegvliegende voorwerpen.
Lees meer

Waar kan ik je mee helpen?

Ontdek direct alle prijzen en profiteer van jouw voordeel.

Nog geen account?
254 product(en)
Pagina:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5
254 product(en)
Pagina:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5

Normeringen

Alle persoonlijke beschermingsmiddelen die onder hoofdbescherming vallen zijn CE-gekeurd volgens de voor de toepassing geldende Europese EN-normen. Hieronder vind je de belangrijkste normeringen:

 • EN 397:2012 + A1:2012: Industriële veiligheidshelmen
 • EN 14052:2012 + A1:2012: Industriële helmen met een hoog beschermingsniveau
 • EN 50365:2012: Elektrisch isolerende helmen voor gebruik bij laagspanningsinstallaties
 • EN 443:2008: Brandweerhelmen voor gebruik in gebouwen en andere constructies
 • EN 12492:2012: Bergbeklimmersuitrusting; Helmen voor bergbeklimmers en veiligheidseisen en beproevingsmethoden.
 • EN 812:2012: Industriële stootpetten.

We onderscheiden onze hoofdbescherming in drie hoofdtypen:

 • Industriële veiligheidshelmen
 • Klimhelmen
 • Hoofdbedekkingsmiddelen

Industriële veiligheidshelmen

Industriële veiligheidshelmen zijn primair bedoeld om de drager te beschermen tegen vallende-, omvallende of wegschietende voorwerpen en daardoor hersen- en overig hoofdletsel te beperken. Een veiligheidshelm is opgebouwd uit een helmschaal, een klep, een binnenwerk, een schokabsorberende vulling in de randen en een achterhoofdband en dient voorzien te zijn van een verstel-mogelijkheid. Een veiligheidshelm moet voldoen aan de Europese norm EN 397 “Industriële veiligheidshelmen” en is voorzien van een CE-markering. Lees hier meer over in de categorie veiligheidshelmen.

Er bestaat ook de mogelijkheid om de helmen te personaliseren. Bedrukking in hoge kwaliteit geeft de helm een professionele uitstraling. Het is mogelijk om op vrijwel iedere plaats van de schaal een logo te plaatsen.

Klimhelmen

Bij bepaalde werken moet de werknemer veel naar boven kijken, bijvoorbeeld als er gebruik wordt gemaakt van industriële touwtechnieken. In dit geval is een klimhelm aanbevolen. De klimhelmen garanderen een bescherming tegen schokken, conform de Europese normen EN 397 en voldoen aan de EN 12492 norm.

Hoofdbedekkingsmiddelen

Onder hoofdbedekkingsmiddelen worden verstaan:

 • Stootpetten
 • Haarnetjes, wokkels, etc.
 • Capuchons, mutsen en petten

Stootpetten

Een stootpet is een licht uitgevoerde pet, voorzien van een eenvoudig binnenwerk. De stootpet biedt het hoofd alleen bescherming tegen het stoten aan statische voorwerpen of constructies. De stootpet, ook wel bumpcap genoemd, kan uitgevoerd zijn als een licht kunststof schaal met dezelfde binnenwerk of als baseball pet met aan de buitenzijde stof en aan de binnenzijde een direct op het hoofd aansluitende kunststof schaal. Een stootpet biedt geen bescherming tegen vallende voorwerpen of tegen andere gevaren. Ze zijn dus niet geschikt om als veiligheidshelm te gebruiken. Uitgebreide eisen die gesteld worden aan het materiaal en de uitvoering van stootpetten staan vermeld in de EN 812 norm.

Haarnetjes en wokkels

Disposable haarnetjes en wokkels zijn niet alleen voor de voedingsmiddelenindustrie, maar ook voor verhuurbedrijven waarbij meerdere mensen dezelfde helm dragen zoals bij kartcentrums of outdoor-evenementen. Ook zijn de disposables haarnetjes en wokkels geschikt voor grootkeukens en restaurants. Onder disposables kun je verschillende haarnetjes en wokkels vinden.

Capuchons, mutsen en petten

Ons assortiment bevat verschillende capuchons, mutsen en petten voor diverse toepassingen.