Toon resultaten

Persoonlijke beschermingsmiddelen

Opgelet :  Door de uitzonderlijke situatie is er GEEN levergarantie van de gelaatsschermen.  Kijk op de rubriek  - Producten voor Corona - waar wij de levering garanderen.

Onze site bevat een compleet assortiment persoonlijke beschermingsmiddelen, van hoofdbescherming tot veiligheidsschoenen en aanverwante producten. Om het gewenste product gemakkelijk en snel te vinden zijn onze persoonlijke beschermingsmiddelen verdeeld in verschillende categorieën.

Lees meer

Waar kan ik je mee helpen?

Ontdek direct alle prijzen en profiteer van jouw voordeel.

Nog geen account?
2374 product(en)
Pagina:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5
2374 product(en)
Pagina:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5

Wat zijn persoonlijke beschermingsmiddelen?

Onze persoonlijke beschermingsmiddelen zijn er om mensen die een beroep uitoefenen waaraan risico’s verbonden zijn veilig te laten werken en om vitale onderdelen van het lichaam te beschermen. Om werknemers veilig te laten werken dienen werkgevers gratis persoonlijke beschermingsmiddelen beschikbaar te stellen. Daarnaast moeten de werkgevers ook zorgen voor een goede voorlichting over het gebruik en onderhoud van de persoonlijke beschermingsmiddelen.

Persoonlijke beschermingsmiddelen zijn een aanvulling op maatregelen die genomen moeten worden om de risico’s op de werkvloer in de basis aan te pakken. Denk hierbij aan:

 • Machines goed onderhouden;
 • Verouderde machines op tijd vervangen;
 • Technische voorzieningen treffen;
 • Werkwijze aanpassen;
 • Andere alternatieven zoeken;

PBM’s

Zijn deze maatregelen niet voldoende, dan dienen er de geschikte persoonlijke beschermingsmiddelen aanwezig te zijn. De werkgever is verplicht deze gratis aan zijn werknemers aan te bieden en dient aan te geven waar deze gebruikt moeten worden. Dit kan bijvoorbeeld door middel van signaleringen. De werknemers zijn verplicht om de persoonlijke beschermingsmiddelen te gebruiken en deel te nemen aan de voorlichtingen en instructies van de PBM’s.

Drie categorieën

De persoonlijke beschermingsmiddelen zijn onder te verdelen in drie categorieën:

 • Persoonlijke beschermingsmiddelen tegen lage risico’s
  PBM’s die in deze categorie vallen zijn middelen die zonder hulpmiddelen of deskundigheid voor bescherming zorgen. Denk hierbij aan regenkleding, zonnebrillen of eenvoudige tuinhandschoenen. Deze helpen tegen een gering en oppervlakkig letsel en zijn voorzien van een CE-zelfcertificering.
 • Persoonlijke beschermingsmiddelen tegen middelhoge risico’s
  De PBM’s in deze categorie zijn voorzien van een certificering die door een bevoegde organisatie is gegeven. Deze middelen moeten voldoen aan richtlijnen en bepalingen die volgens de EG-richtlijn 89/686/EEG zijn beschreven. PBM’s die in deze categorie vallen zijn veiligheidshelmen en -brillen.
 • Persoonlijke beschermingsmiddelen tegen hoge risico’s
  Hier vallen complexere PBM’s onder, waaraan extra eisen worden gesteld in vergelijking met PBM’s uit de tweede categorie. De middelen die tegen hoge risico’s beschermen moeten aan de EG erkende kwaliteitsborgingsysteem voldoen en voorzien van een certificering door een bevoegde organisatie. Ook moeten PBM’s in deze categorie verplicht onderhouden worden, waarvoor een verplichte opleiding te volgen is. PBM’s die in deze categorie vallen zijn bijvoorbeeld harnasgordel, die je beschermt tegen vallen van grote hoogte.

Al onze persoonlijke beschermingsmiddelen voldoen aan de juiste en bijpassende (EN-)normeringen. Deze staan beschreven bij de desbetreffende categorie.