Toon resultaten

Hygiëne

Tijdens het uitvoeren van verschillende werkzaamheden wordt de blote huid ook belast. Dit kan variëren van lichte tot sterke vervuiling door bijvoorbeeld olie, vet, roet, microbiële vervuiling, UV-belasting en elektrisch lassen. Door gebruik te maken van de juiste middelen voor hygiëne en persoonlijke verzorging kunt u zorgen voor de juiste bescherming van de huid. Daarnaast bevat ons assortiment verschillende schoonmaakartikelen, zodat u naast u persoonlijke hygiëne ook de arbeidshygiëne hoog kunt houden.
Lees meer

Waar kan ik je mee helpen?

Ontdek direct alle prijzen en profiteer van jouw voordeel.

Nog geen account?
130 product(en)
Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
130 product(en)
Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5

Hygiëne

De producten uit ons assortiment om de huid te beschermen tegen invloeden van buitenaf variëren van huidbeschermers tot -reiniging, van zeepdispensers tot toiletpapier en absorptiemiddelen. Alles om de arbeidshygiëne hoog te houden.  Hygiëne is een belangrijk onderdeel binnen ieder bedrijf, of het nu gaat om de werkomgeving tot persoonlijke verzorging. Door de juiste artikelen aanwezig te hebben veroorzaakt de omgeving geen ziekte- en gezondheidsklachten en worden de mogelijkheden hierop verkleind. Door de hygiëne hoog te houden op de werkvloer dient de omgeving, de materialen waarmee en waarin gewerkt wordt en onszelf schoon te houden.

Arbeidshygiëne

Op de werkvloer is hygiëne net zo belangrijk als thuis. Tijdens verschillende werkzaamheden kan er gewerkt worden met schadelijke en/of giftige materialen en stoffen. Daarnaast zorgt een schone werkomgeving voor gemotiveerde medewerkers en vermindert het gevaar op risico’s. Een schone werkomgeving zorgt ervoor dat eventuele risico’s ook beter zichtbaar zijn. Hoe meer er aan arbeidshygiëne wordt gedaan, hoe kleiner de kans is dat werknemers ziektes of infecties oplopen. Arbeidshygiëne moeten er in eerste instantie voor zorgen dat stoffen met gevaarlijke eigenschappen geweerd worden op de werkvloer.  Zorg er in eerste instantie natuurlijk voor dat het contact met gevaarlijke stoffen zo veel mogelijk wordt beperkt, plaats bijvoorbeeld een ventilator zodat de werkplaats goed wordt geventileerd. Zorg ook voor de juiste signaleringsborden wordt gebruikt, waarmee bijvoorbeeld wordt aangegeven dat er giftige stoffen aanwezig zijn.

Reinigen

Om de hygiëne hoog te houden dien je natuurlijk voor het eten je handen eerst te wassen, net zoals na een bezoek aan het toilet. Maar om de arbeidshygiëne hoog te houden dien je dit ook te doen als je gemorst hebt met gevaarlijke stoffen. Wij hebben verschillende schoonmaakartikelen in ons assortiment hierbij kunnen helpen, zoals absorptiemiddelen en handbeschermers en handreiniging.  Let er op dat sommige stoffen zoals benzine en oplosmiddelen snel door de huid opgenomen kunnen worden en een schadelijke en giftige werking kunnen hebben. Sommige stoffen zoals terpentine en benzine ontvetten de huid. De huid biedt hierdoor minder goed bescherming en hierdoor loop je sneller de kans op eczeem te krijgen. Het wassen van handen in benzine of terpentine of iets soortgelijks raden wij sterk af. Gebruik hoogstens een schone doek die je even doopt in een oplosmiddel dat niet door de huid wordt opgenomen en dat de huid zo min mogelijk ontvet, denk hierbij aan een van onze handreinigingsmiddelen.